La CUP de Tàrrega proposem fer un estudi per millorar la seguretat de les bicicletes a Tàrrega

Constatem que als carrils bici de la ciutat de Tàrrega els manca una bona planificació i no són prou segurs.

La CUP de Tàrrega durant les comissions d'urbanisme del passat mes d'octubre, vam PREGUNTAR sobre l'existència d'algun tipus de normativa sobre el carril bici al municipi.

Creiem que el carril bici no és prou segur pels ciclistes atès que molts carrils estan esborrats i alguns són, fins i tot perillosos i impracticables. Els tècnics ens van informar que els carrils bici a Tàrrega no segueixen una normativa específica. Per això vam demanar que es repintin els trams més utilitzats, que es prioritzi el fet de poder arribar als centres educatius en bici de manera segura i ordenada, i que es faci un estudi global de millora de l'ús de la bici a Tàrrega.

Hem de reconèixer que els tècnics d'urbanisme i la Guàrdia Urbana en els últims dies ja estan donant els primers passos cap aquesta direcció, informant als usuaris sobre la normativa de circulació, convivència i seguretat dels cicilistes, vianants i vehicles. Creiem que és important que la nostra tasca a l'Ajuntament sigui d'aquesta manera, constructiva i propositiva.

 

Preguntem si existeix alguna normativa sobre el carril bici.

Davant la negativa, proposem la realització d'un estudi global de millora de l'ús de la bici a Tàrrega, que es repintin els trams més utilitzats i que es prioritzi el fet de poder arribar als centres educatius en bici de manera segura i ordenada.