Per què la CUP de Tàrrega no participa a l'ofrena floral de l'11 de setembre

Marxa de torxes a Tàrrega 2015

La CUP de Tàrrega volem donar a conèixer els motius pels quals no assistim a l'ofrena floral que en motiu de la commemoració de l'11 de setembre, diada Nacional de Catalunya, se celebra a la ciutat de Tàrrega.

Entenem que aquest acte és exclusivament institucional, protocol·lari, buit de potencial reivindicatiu i mancat de participació popular real, tant en l'organització com en el format. És per això que els col·lectius que des de fa uns anys representen l'esquerra independentista a Tàrrega (Perquè Vull, Casal Popular el Rostoll i CUP de Tàrrega) no han assistit mai a aquesta convocatòria. Enlloc d'això, han impulsat iniciatives transversals i populars per celebrar la Diada, com la Marxa de Torxes, les quals, més enllà de ser un pur acte commemoratiu, tenen un significat de lluita i reivindicació social.

És per això que la CUP de Tàrrega, tot i que no considerem negatiu que se celebri l'ofrena floral, continuem pensant que no hi hem d'assistir, i participem als actes promoguts per iniciatives populars.