Adheriu-vos al manifest "Per la Casa Museu Pedrolo a Tàrrega"

Amb la Comissió + Pedrolo hem impulsat recentment un manifest que fa demandes concretes amb l’objectiu que Tàrrega esdevingui central en la recuperació i difusió de l’obra de Manuel de Pedrolo

Manifest "Per la Casa Museu Pedrolo a Tàrrega" firma del manifest

La Comissió + Pedrolo ens hem format recentment amb l’objectiu que Tàrrega esdevingui central en la recuperació i difusió de l’obra de Manuel de Pedrolo, un dels escriptors en català més llegits i prolífics del segle XX. L’any que ve se’n compliran els 100 anys del naixement. Al carrer Major de Tàrrega hi ha la casa familiar dels Pedrolo, i això és una singularitat i una oportunitat per tirar endavant diverses iniciatives.

Amb la Comissió + Pedrolo hem impulsat recentment un manifest que fa demandes concretes en aquest sentit. El podeu llegir a mespedrolo.cat, on també hi ha més informació. El manifest es va presentar dissabte 17 de juny a Tàrrega i estava acompanyat d’una llista amb 100 adhesions. Entre aquests primers signants hi ha, per exemple, la Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Isabel-Clara Simó, l’escriptor Jaume Cabré, el poeta Joan Margarit, el cantautor Cesk Freixas, l’actor Josep Minguell, l’activista Joan-Pere Le Bihan (exdirector de La Bressola, les escoles en català de Catalunya Nord), l’històric independentista Carles Castellanos, la periodista Bel Zaballa i un grapat de professors universitaris de Catalunya, el País Valencià i Mallorca. Entre ells s’hi destaquen escriptors i professors de la Universitat de Lleida.

Entre els signants, també hi ha diversos targarins, com Miquel Millà, exdirector de l’Institut Manuel de Pedrolo; diversos professors dels instituts de Tàrrega (del Pedrolo i del Costafreda, principalment); el trobador Xavier Ribalta, l’escultor Antoni Boleda, o dos exregidors de Cultura, Jordi Ramon i Joan-Lluís Tous.

Animem tots els col·lectius i associacions de Tàrrega que doneu suport a aquesta iniciativa i que us adheriu al manifest “Per la Casa Museu Pedrolo a Tàrrega”. A la web mespedrolo.cat recollim adhesions: hi ha l’opció de fer-ho com a individu i com a entitat. També us demanem, doncs, que us hi adheriu a títol personal. Al final del manifest “emplacem l’Ajuntament de Tàrrega, i totes les institucions interessades  —entre les quals la Universitat de Lleida, que hauria de tenir un lloc destacat―, a materialitzar aquest projecte dignificador de la nostra cultura nacional en un termini temporal raonable”.

Comissió + Pedrolo

mespedrolo.cat

El manifest el podeu llegir a mespedrolo.cat, on també hi ha més informació i el podeu signar en línia

Animem totes les persones, col·lectius i associacions de Tàrrega que doneu suport a aquesta iniciativa i que us adheriu al manifest “Per la Casa Museu Pedrolo a Tàrrega”