Enciso adverteix a Tàrrega contra el TTIP

El passat divendres 12 de desembre, més de quaranta persones van assistir a la xerrada de Pere Enciso sobre el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units, el que coneixem com a TTIP per les sigles angleses. L’acte fou organitzat conjuntament pel Procés Constituent i per la CUP.

Pere Enciso és professor d’economia a la Universitat de Lleida. El TTIP és impulsat des de fa anys per les multinacionals i les elits econòmiques dels dos continents. Aquest tractat es negocia amb una gran opacitat i tindrà conseqüències desastroses per a l’economia productiva i per al medi ambient. Només serà positiu per a les classes enriquides si s’arriba a aprovar.

L’objectiu de la xerrada fou donar a conèixer un tema tan amagat. A poc a poc, però, sembla que se’n trenca la desinformació existent. Amb el TTIP la democràcia mateixa perilla. El model econòmic capitalista pretén imposar encara més les seves normes: competitivitat salvatge i explotació de recursos naturals i persones. Des d’aquesta mateixa pàgina web de la CUP de Tàrrega teniu un cartell que fa d’enllaç al portal on podeu signar-hi en contra i on podeu trobar més informació.