La CUP Tàrrega reclamem que s’agilitzi l’elaboració del nou Reglament de Participació Ciutadana atesa la propera renovació de les juntes dels pobles

La CUP de Tàrrega constatem mancances importants en la participació i la transparència i per això, aprofitant la propera renovació de les Juntes de Veïns dels pobles del municipi demanem l'agilització del procés d'elaboració del nou Reglament de Participació Ciutadana.

Regidores Ple cup Tàrrega

Els regidors de la CUP vam presentar una queixa al darrer Ple perquè no s’havia convocat el Consell Municipal de Participació Ciutadana abans d’aprovar les ordenances municipals pel proper any 2016. Creiem que aquests "oblits", reconeguts per l’equip de govern, evidencien la poca diligència pel que fa a la participació ciutadana. En aquest sentit, demanem que atesa la renovació de les juntes dels pobles i davant l’anunciada reforma del Reglament, des de la regidoria de Participació es faci arribar al conjunt del teixit associatiu i als grups municipals la informació sobre els eixos en què es vol treballar per la creació d’aquest nou Reglament i quina serà la metodologia prevista per a les aportacions dels diferents grups municipals i de les entitats.

El Reglament de participació és una pedra a la sabata, herència de l’anterior equip de govern, que no va fer la tasca que havia promès: renovar un Reglament que amb el tripartit ja va néixer molt tocat. Consideren que l'antic reglament ha suposat un cúmul de traves burocràtiques al procés participatiu i no s’ha adaptat a les dimensions i necessitats del municipi.

Un dels exemples més clars d'aquesta manca de participació ciutadana el trobem en la pèsima gestió de la infraestructura pública de la piscina municipal coberta. Arran de diverses demandes d'informació que ja fa temps que estem duent a terme, hem pogut constatar una evident manca de transparència, la manca de gestió pública dels afers públics i, el que considerem més greu encara, manca de confiança en els ciutadans per no voler fer-nos partícips de la gestió i fiscalització d’una infraestructura que ens pertany al poble.

És per tot això que demanem que l’elaboració d’aquest nou reglament sigui oberta, plural i participativa, per això creiem que tant aviat com sigui possible, s’hauria de convocar a totes les forces polítiques del consistori i s’haurien de donar a conèixer el calendari previst i els terminis de treball i presentacions, a fi de garantir una total transparència en la metodologia de treball.

En aquesta mateixa línia creiem que el procés d’elaboració del nou Reglament hauria de servir per començar a practicar allò que precisament motiva aquesta nova normativa, és a dir: la participació ciutadana, i alhora evidenciar el compromís de l'Ajuntament de Tàrrega en favor de la participació dels ciutadans en els afers públics municipals.

CUP Tàrrega

19 de novembre de 2015

Els regidors de la CUP vam presentar una queixa al darrer Ple perquè no s’havia convocat el Consell Municipal de Participació Ciutadana abans d’aprovar les ordenances municipals pel proper any 2016, com marca el Reglament de participació.

Demanem que l’elaboració d’aquest nou reglament sigui oberta, plural i participativa i que es convoqui a totes les forces polítiques del consistori i es faci públic el calendari i els terminis de treball a fi de garantir una total transparència en la metodologia de treball i la participació de les entitats targarines.