La CUP demana la tarifació segons el nivell de renda per a les llars d'infants de Tàrrega

La mesura està inclosa entre les propostes que la formació va presentar als pressupostos municipals del 2017 per fomentar la progressivitat fiscal

Llar d'infants El Niu, Tàrrega

A la reunió del Patronat de les Llars d'Infants celebrada ahir, la CUP de Tàrrega va demanar que es fes un pas decidit cap a la tarifació social d'aquests centres per al proper curs.

Aquesta és una demanda que des de la CUP ja van realitzar a la primera reunió del patronat a la qual van assistir des que tenen representació a l'Ajuntament i què han anat reiterant en posteriors reunions. Tot i que la proposta ha estat ben rebuda, de moment constaten que no s'acaba de materialitzar.

Actualment només es bonifica a les famílies nombroses, però la formació creu que establir bonificacions segons el nivell de renda familiar seria una mesura molt més justa.

De moment, l'Ajuntament ha demanat les competències per poder aplicar aquesta mesura i a la reunió s'ha acordat buscar una solució per al curs vinent. En aquest sentit la formació afirma que si bé es podria fer un sistema de beques a l'alumnat finançades per la Generalitat enlloc de modificar les tarifes, com es va suggerir durant la reunió, l'ideal seria establir diferents trams de pagament en les tarifes basats en la renda familiar, de manera que els usuaris poguessin gaudir de la bonificació corresponent en el mateix moment de formalitzar la matrícula.

Aquesta mesura s'emmarca dins del conjunt de propostes que la CUP de Tàrrega va presentar als pressupostos municipals per l'any 2017 amb l'objectiu d'aprofundir en la progressivitat fiscal perquè el pagament dels diferents impostos municipals sigui més just i adaptat a les diferents possibilitats econòmiques de cada ciutadà.

CUP Tàrrega, 23 de febrer de 2017