La CUP de Tàrrega presentarà una moció de suport al professorat de l'IES El Palau de St. Andreu de la Barca

La moció serà presentada al proper ple de l'ajuntament com a suport i reconeixement de la tasca del professorat i de tota la comunitat educativa, en un context de desacreditació i manipulació de la seva tasca docent.

Moció de suport als professorat de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca

El grup municipal de la CUP de Tàrrega presentarà el dia 31 de maig, al proper ple de l'ajuntament, una moció impulsada des de l’assemblea de professorat d’El Palau i la Plataforma de suport 9 del Palau de Sant Andreu de la Barca, per mostrar el suport del consistori amb el professorat de l'IES el Palau i per extensió, a la resta de la comunitat educativa. La CUP ha demanat aquesta setmana l'adhesió dels altres grups municipals perquè la moció sigui presentada de forma conjunta al Ple municipal.

Membres de la formació manifesten que casos de persecució i denúncia del professorat com els de l'IES El Palau o els docents de l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, acusats de promoure l'adoctrinament i la divisió, només obeeixen a l'objectiu de desacreditar el model educatiu públic català, atribuint-li una funció adoctrinadora i promotora d’una divisió inexistent.

El grup municipal remarca la “necessitat de defensar l’escola catalana, un model d’èxit, que garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat. Atemorir la comunitat educativa, convertint-la en símbol d’un suposat trencament de la convivència a Catalunya, demostra la deriva autoritària i demofòbica de l'estat espanyol, el qual està actuant indiscriminadament contra tota la societat catalana”.

Els acords de la moció també fan extensiu el suport a la resta de la comunitat educativa d'altres centres afectats per denúncies, demanant l'arxiu immediat del procediment judicial obert contra el professorat del Palau i altres instituts. També es proposa reclamar a les institucions educatives i polítiques la protecció del professorat i fer públic l'informe de la inspecció educativa exonerant als professors de l'IES El Palau.

 

CUP Tàrrega, 29 de maig de 2018