La CUP de Tàrrega debatrà sobre el nou reglament de participació el proper dissabte dia 19

La CUP de Tàrrega insisteix en el fet que “amb l’elaboració del nou reglament s’ha perdut una bona oportunitat per començar a construir i practicar la participació de manera conjunta i fer el debat ciutadà més interessant, fructífer i obert de mires i el reglament molt més adaptat a la realitat del municipi”.

Aquest proper dissabte 19 de novembre, a les 18 hores a la sala annexa de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, la CUP de Tàrrega organitza una xerrada-col·loqui que duu per títol “El nou reglament de participació ciutadana a debat”.

Amb motiu de la propera aprovació de la proposta de nou reglament presentada per l’equip de govern de la ciutat, durant l’estiu passat, la CUP de Tàrrega ja va fer arribar al consistori tot un seguit de propostes i esmenes al nou redactat. “El reglament s’ha elaborat sense cap mena de debat públic, de manera hermètica i unidireccional, mitjançant trobades bilaterals i amb una manca evident de deliberació conjunta i col·lectiva”, lamenten desde la formació independentista.

La CUP de Tàrrega insisteix en el fet que “amb l’elaboració del nou reglament s’ha perdut una bona oportunitat per començar a construir i practicar la participació de manera conjunta i fer el debat ciutadà més interessant, fructífer i obert de mires i el reglament molt més adaptat a la realitat del municipi”.

Tot i això, la formació expressa la voluntat de “contribuir a la realització d’aquest debat públic i obert que l’equip de govern no ha practicat, i a millorar aquest nou text”. És per això que, segons declaren membres de la formació, “organitzem aquesta xerrada, on donarem a conèixer i contrastarem les nostres propostes i esmenes al nou reglament amb tots els assistents”. L'acte comptarà amb la col·laboració de la Mariona Lladonosa (politòloga i membre de la Crida per Lleida), que ha treballat amb temes de participació ciutadana a la UdL i la qual farà una conceptualització de la participació i la seva correcta planificació i implementació), la Berta Belaskoain (regidora de la CUP a Vilanova i la Geltrú), que aportarà el testimoni de la seva experiència al municipi del Garraf, i, finalment, la regidora de la CUP de Tàrrega Montse Garcia, que explicarà les propostes de la formació i que donarà peu a l’inici del debat amb els assistents.

La CUP de Tàrrega posa de relleu que, com ja van anunciar mesos enrere, “creuen imprescindible la realització d’un Pla Municipal de Participació per conèixer, planificar, impulsar i fer un seguiment de la participació al municipi, paral·lelament a la revisió del Reglament de Participació”. Valorar la importància d’aquesta planificació, esponjar els òrgans de participació augmentant la capacitat de les entitats i els alcaldes pedanis per incidir i fer propostes als Plens i als Consells Sectorials i incloure pressupostos participatius són alguns dels punts que afirmen que portaran a debat durant la jornada.

CUP Tàrrega, 15 de novembre de 2016

 

 

Dissabte 19 de novembre, a les 18 hores a la sala annexa de la Biblioteca Comarcal (Tàrrega)