Diverses entitats organitzem una ruta pedroliana pel centre de Tàrrega el dissabte 16 d'abril

Dilluns passat dia 11 d'abril ens vam reunir totes les entitats organitzadores del mesPedrolo (SEPC Ondara, Casal Popular el Rostoll i CUP Tàrrega) amb el regidor de cultura per exposar-li el cicle i les propostes de futur

Ruta pedroliana per Tàrrega 2016 #mesPedrolo

Dissabte, dia 16 d’abril, a les 11 del matí, a la plaça dels Àlbers, els organitzadors del cicle anomenat +Pedrolo (SEPC Ondara, Casal el Rostoll i CUP Tàrrega) realitzarem una caminada pel centre de Tàrrega per reivindicar i recuperar l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo. En aquesta ruta pedroliana, de caràcter simbòlic, hi participaran els bastoners de l’Esbart Albada, els nans de l’associació Guixanet i altres col·laboradors, encarats a reivindicar el seu ideari i el lligam entre l’escriptor i intel·lectual Manuel de Pedrolo i la capital de l’Urgell.

Una de les parades de la ruta serà davant de la casa de la família Pedrolo, al carrer Major número 5, la qual podria acollir un museu pedrolià basat en la figura de l’escriptor i en la Tàrrega de l’època en la qual va viure.

D’altra banda, dilluns passat, 11 d'abril, ens vam reunir amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega per exposar-li quina és la intenció del cicle, el qual a més de difondre la figura de l’escriptor, pretén dur a terme diverses iniciatives, com recuperar la beca Manuel de Pedrolo Ciutat de Tàrrega, dissenyar i difondre almenys una ruta pedroliana per Tàrrega i rodalies i museïtzar la casa dels Pedrolo, el projecte més ambiciós i de més interès per a la cultura i la promoció de la ciutat.

El cicle + Pedrolo el vam iniciar el passat dia 9 d’abril amb l’assistència d’una trentena de persones a la Biblioteca Comarcal a la presentació d’un llibre sobre el pensament i l’obra pedroliana: Manuel de Pedrolo i la nació (1957-1982) a càrrec del seu autor, Xavier Ferré i Trill. El cicle acabarà el dijous 21 d’abril amb una taula rodona titulada “Pedrolo polièdric: l’home, l’escriptor i l’intel·lectual compromès”. Hi assistiràn la filla de l’escriptor, Adelais de Pedrolo com a presidenta de la Fundació Pedrolo, Gerard Català, membre de Destí Poesia i Ramon Usall, professor, editor i exdiputat de la CUP-CC.

Us hi esperem!!!

CUP Tàrrega, SEPC Ondara, Casal el Rostoll

Dissabte, dia 16 d’abril, a les 11 del matí, a la plaça dels Àlbers inici caminada pel centre de Tàrrega per reivindicar i recuperar l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo